Yritys

Olen valmistunut pukuompelijaksi vuonna 1998 Helsingin Roihuvuoren ammattioppilaitoksesta. Työskentelin aiemmin useita vuosia tavaratalon korjausompelijana. Oman yrityksen perustin vuonna 2014, kotini remontoituun autotalliin. Työkseni olenkin ommellut jo noin 15 vuotta.

Huhtikuusta 2020 ompelimotoiminta siirtyi sivutoimiseksi, kun sain opintoni päätökseen ja siirryin päivätyöhön toiselle alalle.

Teen monenlaisia ompelutöitä, mutta pääosa töistäni on korjausompelua. Vaatteiden käyttöikää on tärkeää pidentää, jottei tekstiilit päädy ennen aikojaan jätteeksi. Moni asiakkaan lempivaate onkin saanut uuden elämän vetoketjun vaihdolla tai muulla melko pienellä korjauksella. Myös monet kodin tekstiilit ovat helposti hyödynnettävissä uusiksi tuotteiksi. Korjausompelu ja muodistus ovatkin vastaisku kertakäyttökulttuuria vastaan. Myös uuden tuotteen voi saada paremmin istuvaksi tai muuten muokattua oman maun mukaan, jolloin tuotetta tulee myös käytettyä.

Olipa työ millainen tahansa, aina kannattaa kysyä, jos korjaaminen vielä onnistuu. Sovitukset, sekä työn ja kustannusten arviointi ovat maksuttomia.

Tervetuloa!

Tuire Sundström